Κεντρικό Εργαστήριο Υγείας – Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας (Ινστιτούτο Έρευνας & Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας)

Η εταιρεία ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΑΚΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπόνησε τη μελέτη ανέγερσης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Υγείας, σε γήπεδο έκτασης 2.500μ2, το οποίο αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ιδρύματος Βασικής Βιολογικής Έρευνας “Αλέξανδρος Φλέμιγκ” στη Βάρη Αττικής.
Το κτηριακό συγκρότημα αποτελείται από δύο ορθογωνικής κάτοψης τριώροφα κτήρια με υπόγειο, που συνδέονται μεταξύ τους με ισόγειο κτήριο πολυγωνικής κάτοψης, το οποίο περιλαμβάνει τους χώρους κεντρικής υποδοχής και συγκεντρώσεων. Στους υπόλοιπους χώρους των κτηρίων αναπτύσσονται οι βασικές λειτουργίες, όπως τα εργαστήρια πειραματόζωων και οι ενότητες των υπόλοιπων εργαστηρίων του ΚΕΔΥ, οι τομείς – διευθύνσεις του ΕΚΕΥ, οι διοικητικές υπηρεσίες, το αμφιθέατρο, η αίθουσα συσκέψεων – βιβλιοθήκης, η διακίνηση των εμβολίων, καθώς και οι αναγκαίοι βοηθητικοί χώροι.
Οι εξωτερικές όψεις του συγκροτήματος διαμορφώνονται, κυρίως, με ολοκληρωμένο σύστημα αεριζόμενη πρόσοψη από ελαφρά προκατασκευασμένα στοιχεία που αναρτώνται στον φέροντα οργανισμό των κτιρίων. Περιμετρικά του συγκροτήματος δημιουργούνται χώροι στάθμευσης και ένα δίκτυο πεζοδρόμων που οδηγεί προς τις εισόδους του.

  • Φορέας / Ανάδοχος: ΔΕΠΑΝΟΜ IMPREGILO S.p.a.
  • Έτος Ανάθεσης 1998
  • Προυπολογισμός: €6.456.346,00
Κεντρικό Εργαστήριο Υγείας – Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας