“Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης” Α’ Φάση Κατασκευής Ποδοσφαιρικού Γυπέδου στη Μίκρα Θεσσαλονίκης

Η μελέτη αφορά στο συγκροτήμα του γηπέδου ποδοσφαίρου που κατασκευάζεται σε οικόπεδο που αποτελεί μέρος του συνολικού χώρου του Ε.Γ. Μίκρας Θεσσαλονίκης και καταλαμβάνει έκταση 61.500μ2 περίπου στο Βόρειο Δυτικό τμήμα του.
Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα:
– Κερκίδες που κατασκευάζονται σε τέσσερα ανεξάρτητα συγκροτήματα Βόρειο- Ανατολικό- Νότιο και Δυτικό.
– Τέσσερα γωνιακά κτήρια συνδετήρια των συγκροτημάτων κερκίδων που κατασκευάζονται στις γωνίες του συγκροτήματος.
– Τέσσερα κτήρια σε επαφή με τα γωνιακά κτήρια και στεγάζουν: την Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το γήπεδο Καλαθοσφαίρισης, την Αίθουσα Γυμναστικής και την Δεξαμενή Κολύμβησης.

Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε τρία βασικά επίπεδα κινήσεων πεζών και οχημάτων κατά κατηγορία χρηστών, βάσει των οποίων καθορίζονται και οι κινήσεις και διελεύσεις στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, δημιουργώντας τρεις ανεξάρτητους δακτυλίους μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου σε πρανή που διαμορφώνονται από την υψομετρική διαφορά των επιπέδων.
Ο εξωτερικός δακτύλιος καλύπτει τις κινήσεις των θεατών προς τις κερκίδες, ο μεσαίος την κίνηση οχημάτων Διοίκησης- Επισήμων- Δημοσιογράφων που σταθμεύουν κάτω από την Βόρεια και Ανατολική κερκίδα και ο εσωτερικός δακτύλιος την κίνηση αθλητών- συντηρητών και οχημάτων Ασφαλείας και Τροφοδοσίας.

  • Φορέας / Ανάδοχος: Υπουργείο Πολιτισμού/Γ.Γ.Α.
  • Έτος Ανάθεσης 1995
  • Προυπολογισμός: €3.483.492,30
Ποδοσφαιρικό Γύπεδο Γ.Σ. Ηρακλη