Design of “Status” Shopping Mall in Vouliagmeni

Takis Gavrilis & Partners Design Team undertook the design for the completion of an office and retail space complex in the seaside suburb of Vouliagmeni. The complex consists of two buildings, set at a distance from each other. Building Α’ is located on the Athens – Sounio Ave., while Building Β’ has two wings that are placed vertically to the avenue. The wings form a large atrium between them and access to the shops and offices is made through a parametric corridor. A stairway allowing access to both wings is placed in the center of the atrium.
The complex houses commercial uses on the ground floor, and offices on the first floor. A roof garden is planned on the roof of Building Α’. The roof garden has a separate entrance, so that it can operate independently from the rest of the complex. The necessary storage areas for the shops, the E/M installations, and the parking area are all placed in the basement.

  • Client: Greek Orthodox Church
  • Year 1991
  • Budget: €8.476.090,00
Status αίθριο Status Status Status Status Status Εμπορικό Κέντρο “STATUS”