Αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακου Εθνικού Σταδίου Πάτρας

Η μελέτη αφορά στα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου Πατρών, προκειμένου σ’ αυτό να διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες ποδοσφαίρου στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, με τις προδιαγραφές που μια τέτοια διοργάνωση επιβάλλει.
Στο κύριο στάδιο πέραν της αποκατάστασης και βελτίωσης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, αυξήθηκε η χωρητικότητα των κερκίδων με προσθήκη 7.500 περίπου θέσεων, προστέθηκαν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του κτηρίου και δημιουργήθηκε συνολικά νέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία κτηρίου και περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα με το κύριο στάδιο αναβαθμίζεται και το βοηθητικό το οποίο είναι συνδεδεμένο με το κύριο μέσω σήραγγας. Δημιουργείται μια νέα πλατεία κοινού μεταξύ των δύο σταδίων, ενσωματώνονται οργανικά στο σύνολο τα υπάρχοντα κλειστό κολυμβητήριο και Γυμναστήριο, ενώ δημιουργούνται 4 νέα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 και δύο γήπεδα πολλαπλών χρήσεων. Εξασφαλίζονται νέοι χώροι στάθμευσης, μεγιστοποιείται η πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, διαμορφώνονται οι εξωτερικοί χώροι με έμφαση στο δίκτυο κυκλοφορίας.
Συνολικά, πέρα από την λειτουργία του συνόλου κατά την από πάσης απόψεως πολύ απαιτητική περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, τα έργα αναβάθμισης παρέχουν την ευκαιρία δημιουργίας ενός σημαντικού αθλητικού πόλου έντονης φυσιογνωμίας για την πόλη της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας.

  • Φορέας / Ανάδοχος: Υπουργείο Πολιτισμού/Γ.Γ.Α. ΕΥΔΕ/ Α.Ο.Ε.Ε. Ελληνική Τεχνοδομική Α.Ε.
  • Έτος Ανάθεσης 2001
  • Προυπολογισμός: €26.412.325,75
Παμπελοποννησιακο Εθνικό Στάδιο Πάτρας