Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής

Στα πλαίσια της διεξαγωγής των Αγώνων Πάλης και Judo κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και των αθλητικών συναντήσεων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων της μετά – ολυμπιακής περιόδου στην Αθήνα, η εταιρεία Τάκης Γαβρίλης και Συνεργάτες, σε συνεργασία με την Εταιρεία ΜΟΛΦΕΣΗΣ – ΓΕΝΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπόνησε τη μελέτη κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου σε περιοχή του Δήμου Άνω Λιοσίων.
Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας 45.630μ2 αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα που στεγάζουν τους χώρους με τις βασικές λειτουργίες του Γυμναστηρίου, όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος, τα προπονητήρια, οι χώροι διοίκησης – VIP – ΤΥΠΟΥ, οι χώροι των τεχνικών και οι χώροι που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους θεατές. Στο χαμηλότερο επίπεδο αναπτύσσονται οι χώροι των Η/Μ εγκαταστάσεων και οι αποθηκευτικοί χώροι.
Για την εναρμόνιση του όγκου του κτηρίου με την ήπια μορφολογία του περιβάλλοντος χώρου και την εξασφάλιση της άνετης πρόσβασης των θεατών στους χώρους του Γυμναστηρίου, τα βασικά επίπεδα λειτουργιών σχεδιάστηκαν σε χαμηλότερη στάθμη από τον περιβάλλοντα χώρο.
Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου συνδυάστηκε με τη διευθέτηση και τον εξωραϊσμό του ρέμματος Γιαννούλας κατά μήκος του γηπέδου και περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, σημεία εισόδου και εξόδου, περιοχές πρασίνου, ράμπες και κλίμακες που συμπληρώνουν την κίνηση των θεατών και γέφυρες, που κατασκευάζονται όπου κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

  • Φορέας / Ανάδοχος: Υπουργείο Πολιτισμού/Γ.Γ.Α. / Συνεργασία με το γραφείο "Μολφέσης- Γενιάς & Συνεργάτες ΕΠΕ"
  • Έτος Ανάθεσης 1999
  • Προυπολογισμός: €93.323.551,00
Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής