Κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Εθνικό Στάδιο Πατρών

Η εταιρεία ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΑΚΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ανέλαβε τη μελέτη ανέγερσης νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου Ολυμπιακών Προδιαγραφών, χωρητικότητας 3.000 θεατών, σε γήπεδο έκτασης 30.457μ2 , εντός του ευρύτερου χώρου του Εθνικού Σταδίου Πατρών.
Στην κύρια αίθουσα των Δεξαμενών στεγάζονται μία κολυμβητική δεξαμενή για τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα και μία κολυμβητική δεξαμενή για καταδύσεις και συγχρονική κολύμβηση.
Για την ορθή λειτουργία του Κολυμβητηρίου και για την ασφάλεια αθλητών – παραγόντων – θεατών οι υποστηρικτικές λειτουργίες του κτηρίου αναπτύσσονται σε τέσσερα διαδοχικά επίπεδα κάτω από τις κερκίδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η πλήρης ανεξαρτητοποίηση των κινήσεων των διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων. Οι λειτουργίες αυτές αφορούν στα αποδυτήρια και τις λοιπές εγκαταστάσεις των αθλητών, στους χώρους διοίκησης – VIP – τύπου, στους χώρους αποκλειστικής χρήσης από θεατές και στους χώρους των δημοσιογράφων – σχολιαστών.
Τέλος, οι εργασίες ολοκλήρωσης του συγκροτήματος περιλαμβάνουν τη μελέτη του περιβάλλοντος χώρου, όπου χωροθετούνται είσοδοι και χώροι στάθμευσης οχημάτων, είσοδοι πεζών, εκδοτήρια εισιτηρίων και χώροι πρασίνου.

  • Φορέας / Ανάδοχος: Υπουργείο Πολιτισμού/Γ.Γ.Α. Κ/Ξ: Δόμηση ΑΤΕ - Κάστωρ ΑΕ
  • Έτος Ανάθεσης 1996
  • Προυπολογισμός: €5.575.935,43
Κλειστό Κολυμβητήριο στο Εθνικό Στάδιο Πατρών Κλειστό Κολυμβητήριο στο Εθνικό Στάδιο Πατρών