Νέα Μονάδα Αεροτροφοδοσίας ‘Olympic Catering’ στο Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στα Σπάτα Αττικής

Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΑΚΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπόνησε τη μελέτη των εργασιών κατασκευής της νέας κτηριακής μονάδας της OLYMPIC CATERING A.E., στο χώρο του νέου αεροδρομίου της Αθήνας. Η μονάδα αυτή, τελικού δυναμικού 25.000 μερίδων/ ημέρα, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, καθώς και άλλων Αεροπορικών Εταιρειών. Θα περιλαμβάνει, επίσης, τμήμα Βιομηχανικού Catering για την εξυπηρέτηση εξωτερικών πελατών. Η μελέτη προτείνει την ανέγερση τριώροφου ειδικού κτηρίου παραγωγικών απαιτήσεων, ειδικής αυξημένης ροής προϊόντων με υψηλές προδιαγραφές λειτουργικότητας, υγιεινής, θερμοκρασίας χώρων και κατασκευαστικής επάρκειας. Μορφολογικά το κτήριο ακολουθεί τα πρότυπα της βιομηχανικής αισθητικής. Με σαφείς και καθαρούς όγκους εκφράζει την αρμονική σχέση εσωτερικού-εξωτερικού, αντανακλώντας στις όψεις του τη λειτουργία του.
Οι αναγκαίες φωτιστικές επιφάνειες ομαδοποιούνται συνθετικά, ώστε να αποδίδουν τη λιτότητα και την εκφραστικότητα του κτηρίου και οι προσπελάσεις είναι ιδιαίτερα τονισμένες. Η χρωματική πρόταση προσδιορίζει το κτίριο στο σύνολο των εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου.
Τέλος, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στοχεύει στην ανάδειξη του κτηρίου και τη δημιουργία αισθητικά άρτιων όρων συνδυασμού υψηλού και χαμηλού πρασίνου, που εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα ζωής στους εργαζομένους και τους επισκέπτες.

  • Φορέας / Ανάδοχος: Olympic Catering A.E. Κ/Ξ: "ΙΚΑΡΟΣ" Θεμελιοδομή Α.Ε. - Αθηνα Α.Ε.Τ.Β. & Τ.Ε. - Κοροντζής Α.Ε.
  • Έτος Ανάθεσης 1999
  • Προυπολογισμός: €15.700.660,00
Olympic Catering Building Olympic Catering Building plan