Παραθεριστικός Οικισμός στο Σούνιο για την Κτηματική Τράπεζα

Η μελέτη αφορά την αξιοποίηση παραθαλάσσιας οικοπεδικής έκτασης 67.540μ2 στην θέση Πουνταζέζα – Πασά Λιμάνι της περιοχής του Σουνίου Αττικής, ιδιοκτησίας της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας, για την δημιουργία παραθεριστικού οικισμού υψηλών προδιαγραφών συνολικής επιφάνειας 12.214,00μ2.
Η οικοπεδική έκταση διατάσσεται αμφιθεατρικά προς την θάλασσα και καταλήγει σε βραχώδες και αμμώδεις παραλίες, συνολικού αναπτύγματος 500μ. περίπου. Η μορφολογία του εδάφους χαρακτηρίζεται από ημιβραχώδεις ομαλές υψομετρικές διαφορές, τυπικό χαρακτηριστικό της παραθαλάσσιας Αττικής γης και το μέγιστο υψόμετρο της φτάνει τα 50μ. από την στάθμη της θάλασσας.
Στον χώρο προβλέπεται κατά την μελέτη η ανέγερση συγκροτήματος 119 συνολικά πολυτελών διαμερισμάτων επιφάνειας 10.680,00μ2, γραφείων, καταστημάτων, εστιατορίων, διαμερισμάτων προσωπικού, χώρων υποδοχής και υπαίθριων εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν τρεις κολυμβητικές δεξαμενές, αμφιθέατρο, γήπεδα αθλοπαιδιών αλλά και των απαιτούμενων αποθηκευτικών χώρων, δεξαμενών νερού, συγκέντρωσης λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού.

  • Φορέας / Ανάδοχος: ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ
  • Έτος Ανάθεσης 1995
  • Προυπολογισμός: €23.477.623,00
Παραθεριστικός Οικισμός στο Σούνιο